Gyümölcscentrifuga és Gyümölcsprés Vásárlási Tippek
Nézd meg ezt az 1 perces videót…gyümölcsprés vagy a hagyományos gyümölcscentrifuga?
Ezt az útmutatót azért állítottuk össze, hogy segítséget nyújtsunk számodra abban, hogy a legmegfelelőbb gyümölcscentrifugát kiválaszd.
Dönteni szeretnél, hogy melyik gyümölcsfacsarót válaszd? Hogyan állapítsd meg, hogy melyik számodra a legideálisabb gyümölcscentrifuga? Mi a különbség a gyümölcscentrifuga és a gyümölcsprés között? Van olyan gyümölcscentrifuga, amelyik jobb mint a többi? Mi most segítünk Neked…
A fent említett kérdéseket naponta megkérdezik tőlünk és általában azt válaszoljuk, hogy “a legjobb gyümölcscentrifuga az, amelyiket éppen használsz…a lényeg, hogy használd!” Ugyanis már megtetted az első lépést annak érdekében, hogy egészségesebb életmódot folytass.
Az elmúlt évben számos gyümölcscentrifugát, zöldség-és gyümölcsprést próbáltunk ki és a megszerzett tapasztalatainkat szeretnénk megosztani most Veled. Számtalan modell közül választhatsz és sokszor nehéz eldönteni, hogy melyik számodra a legmegfelelőbb.
Ha gyümölcscentrifugát keresel és még csak most ismerkedsz a gyümölcs és zöldséglevek világával, akkor a legjobb helyen vagy. Tisztában vagyunk azzal, hogy komoly döntés előtt állsz…de
Először is nézzük meg, hogy miért olyan nagyon fontosak szervezetünk számára a frissen facsart vagy préselt zöldség-és gyümölcslevek?
Miért kezdj el “facsarni” Te is?
Reméljük Te is tudatában vagy annak, hogy a nyersen fogyasztott zöldségek és gyümölcsök számos fontos tápanyagnak, így a szénhidrátoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak gazdag forrásai. Ahhoz, hogy ezeket a szervezeted számára rendkívül hasznos tápanyagokat bejuttasd, a legegyszerűbb megoldás ha „kifacsarod” vagy „lepréseled” őket egy gyümölcscentrifugával vagy gyümölcspréssel.
Te tegnap vajon mennyi friss és nyers zöldséget és gyümölcsöt ettél?
A magyar táplálkozási szokások sajnos háttérbe szorítják a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztását. A szervezeted számára szükséges napi vitamin és ásványianyag szükséglet fedezéséhez annyi zöldséget és gyümölcsöt kellene elfogyasztanod, amennyit fizikálisan nehéz lenne megenned.
Ezért szerettük meg és váltunk rajongóivá a zöldség-és gyümölcsleveknek.
Segítségükkel a szervezetünket könnyedén, jól emészthető és 15 perc alatt felszívódó valódi “tápanyagbombához” juttathatjuk.
Nemcsak kiváló ízű leveket és zamatos italokat fogsz inni, hanem mindezek elkészítését örömmel fogod megtenni.
Miért igyál friss zöldség- és gyümölcsleveket?
A három fő ok, hogy miért illeszd be a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztását a mindennapi étrendedbe, az egészségesebb életstílus érdekében a következők:
A frissen facsart levek = egy 15 percen belül felszívódó „tápanyagbombával”
Az évek múlásával sokunknak lassul és gyengül az emésztése, ami lecsökkenti a szervezet azon képességét, hogy befogadja a tápanyagokat a zöldségekből. A frissen facsart zöldség és gyümölcslevek közvetlenül a véráramba kerülnek és ez az ún.”15 perces tápanyagbomba” kifejezetten hasznos az egészségedre. Sajnos az üzletekben kapható gyümölcslevek gyakorlatilag nem is tápanyagok a pasztőrözés miatt.
A gyümölcscentrifugálás vagy préselés által étrended kibővül a gyümölcsök és zöldségek széles választékával
Sokan közülünk ugyanazt a zöldséget és gyümölcsöt eszik naponta, vagy ami még ennél is rosszabb hogy egyáltalán nem esznek rendszeresen. A gyümölcscentrifugálás segítségével még azoknak a zöldségeknek a fogyasztását is élvezni fogod, amelyeket előtte szinte alig vagy soha nem is ettél. Fantasztikus új ízek és élmények várnak majd Rád! A gyümölcspréselés a legtökéletesebb és legegyszerűbb módja a javasolt napi zöldség- és gyümölcsmennyiség elfogyasztásának.
A friss zöldség- és gyümölcslé fogyasztásának hihetetlen egészségügyi hasznai vannak.
Miután rendszeresen fogyasztasz majd frissen facsart zöldségleveket, lugosító hatásuknak köszönhetően azt fogod tapasztalni, hogy sokkal jobb lesz az energia szinted. Elősegítik az emésztésedet és a szellemi frissességedet, világosabbá teszik a bőrödet, a cellulit elleni küzdelemben is hasznos, és általános értelemben javul a közérzeted. Méregtelenítő- vagy fogyókúra részeként is bevetheted ezeket a csodálatosan egészséges és tiszta tápanyagokat.
A gyümölcsökben és zöldségekben lévő tápanyagok, vitaminok, ásványi sók nélkülözhetetlenek az egészséges emberi szervezet számára. A legújabb kutatási eredmények is bizonyítják, hogy fontos szerepet játszanak számos súlyos betegség (pl. szív-és érrendszeri betegségek, rák, Alzheimer kór) kialakulásának megelőzésében és a nemkívánatos öregedési folyamatok ellen.
Ezekről részletesebben külön írunk majd még a közeljövőben…de addig is térjünk vissza mai témánkhoz.
Gyümölcscentrifugák és Gyümölcsprések típusai
Miután felsoroltuk, hogy milyen csodálatos egészségügyi előnyei vannak a gyümölcs- és zöldséglevek fogyasztásának, most vizsgáljuk meg, hogy milyen típusú centrifuga vagy gyömölcsprés a legalkalmasabb Neked.
Sok fajta készülék szerezhető be minőség és ár vonatkozásában is. Egy olcsóbb, hagyományos gyümölcscentrifuga megfelelő lehet kezdőknek, ha más modellek megfizethetetlenek.
A gyümölcscentrifugák legújabb generációja az ún. hidegen sajtoló, vagy lassú préselés elvén működő gyümölcsprések. Ezek már kiváló minőségű gyümölcslevet biztosítanak kevés péppel, sok-sok lével. Ezek az újabb típusok már lehetővé teszik, hogy sokkal több finom lé-kivonat, azaz több gyümölcslé és zöldséglé keletkezzen.
A hidegen sajtolás eredményeképpen nemcsak ízletesebb és tápanyagban gazdagabb levet kapunk, hanem hosszú távon még pénzt is megtakaríthatsz, hiszen ugyanakkora mennyiségű zöldség/gyümölcsből sokkal több levet préselhetsz ki. Ez biotermékek esetében még több megtakarítást jelent.
Hagyományos Gyümölcscentrifugák
A hagyományos gyümölcscentrifugák általánosan kaphatóak a boltokban és ezek a legolcsóbb típusok, melyeket megvásárolhatsz. Ezek a gépek úgy működnek, hogy a gyümölcsöt és a zöldséget egy nagy sebességgel forgó kés felaprítja majd a gyümölcsöt és a zöldséget egy szűrőn átpréseli. A centrifugális erő hatására válik el egymástól a pép és a lé.
ELŐNYEI
- Gyors elkészítési idő
- Olcsóbb
- Könnyen használható
- Zöldségek és gyümölcsök nagyobb darabokban belehelyezhetőek
HÁTRÁNYAI
- Nem képesek a zöld levelesek, füvek, saláták és gyógynövények elkészítésére
- Hozamuk kevesebb mennyiségű gyümölcslé vagy zöldséglé
- A magas fordulatszámú lapátok hőtermelése miatt csökken a gyümölcslé minősége és a hő hatására kedvezőtlenül elpusztulnak a jó hatású enzimek
- Kedvezőtlen a gyümölcslé elkülönítés és emiatt habosabbá válik a kifacsart eredmény
- Sokszor sűrűbb levet kapunk nagyobb rost-darabkákkal ezért magasabb a pép mennyisége a gyümölcslében
- Meglehetősen hangosak az őrlő és vágó műveletek miatt
Hidegen Sajtoló Gyümölcsprések
Ezek a gépek a legújabb technológiai fejlesztéseknek köszönhetően, lassú, ún. hidegen sajtolási eljárással készítenek kiváló leveket. A hagyományos gyümölcscentrifugák durva és nagy sebességű centrifugális facsaróikhoz képest ezek hidegen sajtolással, alacsonyabb sebességgel dolgoznak, és óvatosan összenyomják a gyümölcsöt és zöldséget annak érdekében, hogy kipréseljék a bennük található összes levet.
Jóllehet, hogy ezek költségesebb termékek, de a lassúbb és alaposabb préselésnek köszönhetően akár 35%-kal több levet préselnek ki ugyanakkora mennyiségű alapanyagból. A levek több tápanyagot, ásványi anyagot, enzimet tartalmaznak, gazdagabb ízvilággal karöltve. Ezáltal sokkal finomabb, selmyesebb állagú, frissen facsart leveket kapunk.
ELŐNYEI
- Jól használhatóak zöld levelesekhez, füvekhez, salátákhoz és gyógynövényekhez
- Magasabb a léhozamuk
- Alacsonyabb sebességnél kevesebb hőt termelnek, így a gyümölcs és-zöldséglevek több tápanyagot és enzimet tartalmaznak
- Minimális a gyümölcslé elkülönülés és habosodás
- Képesek arra, hogy növényi tejeket (mogyoró-, mandula-, szója- és kókusztej), vajat, sorbetet, tésztát és fagylaltot is készítsenek
- Bébiétel is készíthető velük
- Préseléskor csendesek
HÁTRÁNYAI
- Magasabb beszerzési ár
- Hosszabb ideig tart az előkészítés, mert jobban fel kell darabolni a gyümölcsöket és zöldségeket, hogy beférjenek az adagolóba
Mire figyelj a vásárlás során?
Ezek a legfontosabb szempontok, amikre ügyelj mielőtt megvásárolod a számodra tökéletes gyümölcscentrifugát vagy gyümölcsprést:
7 FONTOS SZEMPONT VÁSÁRLÁS ELŐTT…
- könnyen facsarjon mindenfajta gyümölcsöt, zöldséget, különböző salátákat és füveket is
- jól facsarjon gyümölcsöket beleértve a lágyabb fajtákat is
- hidegen sajtolással dolgozzon, hogy kiváló tápanyagú és lédús leveket készítsen
- minél alacsonyabb fordulatszámon dolgozzon, hogy minimális legyen az oxidáció és tovább eltartható legyen a gyümölcs/zöldséglé
- képes legyen növényi tejeket is előállítani
- könnyen tisztítható legyen
- csendes legyen
Ezek alapján arra jutottunk, hogy a hidegen sajtoló eljárással működő, lassú gyümölcsprések a jelenleg kapható legkiválóbb típusú facsarók!
Igen, ezek drágábbak! Az induló modellek általában kb. 90.000 Ft-tól már elérhetőek, ami valóban nem kis összeg.
Meglepő módon azonban pontosan ezeknek a segítségével tudsz majd hosszú távon rengeteget megspórolni. A hidegen sajtoló gyümölcsprések léhozama ugyanis átlagosan 35% -kal több levet eredményez a friss terményből. Már a használatbavételt követő első naptól kezdve tényleges megtakarítást érhetsz el. Nézd meg az alábbi videót ahol jól látható a különbség…
Hidegen sajtoló gyümölcsprés vagy a hagyományos gyümölcscentrifuga?
Nézzünk egy példát. Ha egy héten 10.000 Ft-ot költesz zöldségre és gyümölcsre és azokat „lepréseled”, egy hidegen sajtoló készülékkel 35%-kal több levet kapsz a hagyományos gyümölcscentrifugához képest. Tehát hetente 3.500 Ft-ot megspórolsz.
ÉVES MEGTAKARÍTÁS KALKULÁCIÓ
Ha mindezt éves szintre levetítjük, akkor 52 (hét) x 3.500 Ft-ot spórolsz egy év alatt. Azaz összesen 182.000 Ft-ot megtakarítasz. Tehát ennyivel kevesebb gyümölcsöt kell vásárolnod, hogy megkapd ugyanazt a lémennyiséget, amit egy hagyományos centrifuga adna.
Ez azt jelenti, hogy többszörösen fogja visszahozni az árát a drágább gyümölcsprésed csupán azáltal, hogy sokkal több levet fogsz tudni kifacsarni a zöldségekből és gyümölcsökből!
Ez azért van, mert a hidegen sajtoló prések sokkal szárazabb péppé préselik a gyümölcsöket és zöldségeket, mint a hagyományos gyümölcscentrifugák. Ezáltal több és sokkal tápanyagdúsabb lé marad számodra elfogyasztásra és a lehető legkevesebb felesleg keletkezik.
Milyen lesz a gyümölcslevek és zöldséglevek tápanyagértéke?
(Különösen, ha sok pénzt költesz organikus zöldség és gyümölcsökre)
Úgy hisszük, hogy ez a legfontosabb szempont, amit érdemes megvizsgálnod amikor egy gyümölcsprést vagy gyümölcscentrifugát vásárolsz.
Ha komolyan gondolsz az egészségedre, akkor az elsődleges szempont, hogy a legjobb minőségű, tápanyagban gazdag ételeket fogyaszd és ne köss semmiféle kompromisszumot.
A hidegen sajtoló gyümölcsprések alacsonyabb fordulatszámon dolgoznak (általában 40-80 fordulat/perc), miközben a hőtermelésük minimális. Így nem csupán egy kiváló ízű gyümölcslevet kapunk, kevesebb „habzással” de a lehető legtöbb tápanyaggal párosulva. Ez azt is jelenti, hogy a jótékony enzimek és tápanyagok megmaradnak. Ezért szeretjük mi is őket!
Lásd meg a különbséget!
Összehasonlítva a hagyományos, magas fordulatszámon működő gyümölcscentrifugákkal, melyek felmelegítik és elpusztítják a tápanyagokat a hidegen sajtoló prések alacsony hőfokon működnek, megtartva a gyümölcsök és zöldségek természetes zamatát és értékeit. Hogy mi az eredmény? Több lé, több vitamin, több érték.
Táplálkozási vizsgálatok kimutatták hogy a hidegen sajtoló facsaró kivonatában akár 42% -kal több a C-vitamin, akár 60% -kal több az A-vitamin és a hozama 35-50% -kal több gyümölcslevet eredményez*.
* A teszteredmények a Michelson Laboratories Inc., Korean Food Research Institute (KRFI, Koreai Táplálkozást Kutató Intézet), és a belső laboroktól származnak.
“Meddig fogja a hidegen préselt gyümölcs- vagy zöldséglé a minőségét megőrizni?”
Sok változó van, amely befolyásolhatja az eltarthatóságot (beleértve a juice típusát és tárolási módszereket is), így nem egyértelmű a válasz!
Javaslatunk az lenne, hogy miután elkészítetted a gyümölcslevet igyál a léből a lehető leghamarabb, hogy élvezhesd a maximális ízét és tápanyagait.
De ne aggódj a frissen készített hidegen sajtolt levet le is hűtheted! A gyümölcslevek eltarthatók 24-48 óráig és a zöldséglevek 12-24 óráig.
“Elfoglalt vagyok és szükségem van egy olyan facsaróra, amelyik megtisztítja önmagát! “
A legtöbb újabb generációs, függőleges elrendezésű, hidegen sajtoló facsaró modell rendelkezik már egy ún. innovatív öntisztító rendszerrel. Ezáltal könnyedén tudod a tartályt vízzel felönteni és átmosni. Így megakadályozhatod, hogy rászáradjon a szűrőre a rostanyag.
Néhány modell rendelkezik külön tisztító kefével és állvánnyal, de mi azt tapasztaltuk, hogy könnyedén sima vízzel 3-5 perc alatt teljesen tisztára elöblíthető minden alkatrésze.
Ha naponta többször is használod, akkor két használat között csak töltsd fel egy kis vízzel a tartályt. Ezzel meg tudod spórolni a tisztítást hiszen csak átfuttatod a tartályon a vizet és már ki is tisztult. Ezután töltsd fel újra és hagyd vízzel megtöltve a következő használatig.
Számunkra nagyon hasznos a szárító állvány, amire az összes alkatrészt rá tudjuk helyezni és így helyet spórolunk a konyhában.
“Szeretnék préselni zöld leveleket, füveket és növényi tejeket készíteni turmixgép nélkül…”
A legtöbb újabb generációs, ún. függőleges hidegen sajtoló facsaró modellek tökéletesek, ha a gyümölcsökön kívül füveket, zöld leveleket, salátaféléket, káposztákat is szeretnél préselni. Ami nagyon hasznos, hogy ezek még arra is alkalmasak, hogy pl. mandulatejet, szójatejet, bébiételt vagy akár sorbet-et is készíthetsz velük.
Melyik gyümölcsprést ajánljuk?
Rengeteg csodálatos gyümölcscentrifuga és gyümölcsprés kapható az üzletekben. Amikor megkérdezik tőlünk, hogy milyen facsarót ajánljuk személyes használatra, mi azt javasoljuk, hogy válaszd a Hurom-ot, Kuvings-ot vagy a legújabb Byzoo gyártó gyümölcspréseit.
Miért ezeket ajánljuk?
Mi már elvégeztük a munka nehezét hiszen az elmúlt években számos centrifugát és gyümölcsprést kipróbáltunk és bátran ajánljuk a ezeket számodra is. Meglátod, sok-sok örömteli pillanatban lesz részed és zamatosabbnál-zamatosabb ízeket fogsz vele “varázsolni” Te is!
A legújabb Byzoo Zebra készülékkel sokkal egyszerűbbé válik az előkészítés, hiszen nem szükséges apróra feldarabolnod a gyümölcsöket és zöldségeket. A nagy adagolónyílásnak köszönhetően szinte gyerekjáték lesz a juice-készítés!
Filozófiánk központjában az egészség és a kényelem harmonikus összhangjának elhozatala áll. Segítünk az embereknek visszatérni egy egészségesebb, természetesebb élethez, ahol könnyebben hozzáférhetnek a vitaminokban dús tápanyagokhoz és élvezhetik a gyümölcsök ill. zöldségek természetesen gazdag zamatát.
A Byzoo Zebra egy új generációs facsaró, amely jelenleg a legalacsonyabb 38-as fordulatszámon működő lassú gyükölcsprés. Így még több vitamint és antioxidánst őriz meg, mint a gyümölcscentrifugák, a lassú és alapos ultém csigának a segítségével. Ez a hidegen sajtolási rendszer úgy állítja elő a levet, hogy közben nem súrolja vagy melegíti fel a nagy sebesség következtében az alapanyagokat, így megmaradnak a természetes ízek és színek. A Byzoo gyümölcsprésekkel több vitamin és akár 2-szer több lé kerül a poharunkba.
Mit mondanak mások a nálunk vásárolt gyümölcsprésekről?
A gyümölcsprések által kinyert levek előnyei
Nézd meg a részletes leírásunkat a különleges gyümölcsprésekről és amennyiben nálunk vásárolsz, akkor ajándékba kapsz tőlünk néhány igazán izgalmas bónuszt!
Ha gyümölcsprésedet nálunk vásárolod meg, akkor megkapod ezeket a bónuszokat, hogy segítsünk az indulásban és kellően motivált maradj!
Nem kell órákat töltened online a keresgéléssel, hogy megtaláld a legjobb árat.
Mi már elvégeztük a munka nehezét hiszen az elmúlt évben számos centrifugát és gyümölcsprést kipróbáltunk és bátran ajánljuk a Hurom-ot számodra is. Meglátod, sok-sok örömteli pillanatban lesz részed és zamatosabbnál-zamatosabb ízeket fogsz vele “varázsolni” Te is!
Garantáljuk számodra a legalacsonyabb és a legjobb árat. Juice szakértő ügyfélszolgálati csapatunk segít Neked ha kérdésed van a préseléssel, a termékkel vagy bármi mással kapcsolatban.
+ Ingyenesen kiszállítjuk bárhová az ország egész területére 24-48 órán belül
+ Ajándék Juice Recept könyv benne fantasztikus receptekkel
Reméljük, ez a gyümölcscentrifuga és gyümölcsprés vásárlási útmutató segített, hogy meghozd a lehető legjobb döntést, hogy milyen típusú facsarót vásárolj. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk ezért ha bármilyen további kérdésed lenne, kérjük lépjél velünk kapcsolatba az alábbi email címünkön: info@dev.juicetippek.hu.
Reméljük, hogy hamarosan Téged is az egészséges juice-rajongó klubtagjaink között üdvözölhetünk!
UTÓIRAT: Kérjük, hogy amennyiben tetszett ez az információ akkor nyomj egy like-ot és oszd meg barátaiddal, hogy ők is megtudhassák milyen hasznos a gyümölcslevek és zöldséglevek fogyasztása!