Turmixgép Vásárlási Tippek és Útmutató

Egy turmixgép megvásárlása olyan, mint egy autóé. Sok különböző márka és sok különböző szükséglet létezik.

Mielőtt egy turmixgépet vagy egy nagy teljesítményű turmixgépet vennél, a következő kérdéseket kell feltenned magadnak:

– Mennyi pénzt vagy kész kiadni? 15-40 ezer Ft-ot, 70-100 ezer Ft-t vagy akár 150-200 ezer Ft-ot?
– Mit szeretnél vele elkészíteni? Csak zöldségturmixokat? Vagy gyümölcsturmixokat, leveseket és szószokat, pestókat és mártásokat, fagylaltot és desszerteket, smoothiekat, növényi tejeket vagy akár házi liszteket is?
– Milyen gyakran fogod használni? Hetente egyszer, hetente többször, naponta vagy akár naponta is többször?
– Mi a fontos számodra? Ár-teljesítmény arány, feldolgozás, szavatossági idő, ill. hosszú élettartam, kinézet és forma, kezelés és felszereltség vagy a turmixolás minősége?

Mikor ajánljuk az olcsóbb egyszerűbb turmixgépeket?

– Ha inkább kisebb adagokat, fél liter és egy liter között turmixolsz.

– Ha főleg alacsony rosttartalmú zöld összetevőket, mint fejes salátát, spenótokat, mint például a mangold és a bébispenót, vagy ha madársalátát akarsz használni.

– Ha csak néha használod a turmixgépet, nem többet, mint két-három alkalommal egy héten.

– Ha a turmixgépet csak folyékony dolgok, mint gyümölcsturmixok, zöld-turmixok vagy levesek készítéséhez használod.

– Ha az egyszerű használat kevésbé fontos a számodra és nem igényelsz sem önműködő programokat, sem tömködőt.

Mikor érdemes inkább professzionális nagy teljesítményű turmixgépet beszerezned?

– Ha sokszor nagyobb adagokat turmixolsz, 1,5 – 2,0 liter között.

– Ha még akkor is, hogyha ezt tényleges adatok nem bizonyítják, a maximális tápanyag-érték kinyerését szeretnéd biztosítani a növényi sejtekből a gép segítségével

– Ha egy jó tejszínes, ízletes állagot szeretnél elérni.

– Ha sűrűn keversz zöld-turmixokat magas rosttartalmú összetevőkkel, mint például vadon termő gyógynövényekkel, káposztafélékkel vagy sárgarépa zöldjével.

– Ha a turmixgépet sűrűn használod (körülbelül 5-10 alkalommal hetente).

– Ha a turmixgéppel szívesen készítenél egészséges diókrémet, pestókat, mártásokat, krémeket vagy netán 100% glutén- és laktózementes növényi tejeket…

– Ha számodra a minőség, a hosszú élettartam ugyanolyan fontos mint a kényelmes kezelés, mint például egy automata program vagy egy tömködő aminek a segítségével akár isteni finom házi mogyoróvajat is tudsz készíteni.

– Ha bébiételt szeretnél készíteni úgy, hogy a turmixgép melegíti és pépesíti is egyszerre a finomságokat, így neked már csak tálalni kell a babának.

– Ha imádod az édességeket és szívesen készítenél egészséges fagylaltokat 100% gyümölcsből és sok más isteni finom “mindenmentes” házi desszerteket, tortákat is.

Ár – teljesítmény arányos turmixgépet szeretnél teljes körű alkalmazásra? Nemcsak zöldség- és gyümölcsturmixokról beszélünk, hanem fagylaltról, diópüréről, glutén és laktózmentes növényi tejekről, pestókról, krémlevesekről, mártásokról vagy kencékről és desszertekről is! Akkor válaszd a nagy teljesítményű turmixgépeket.

Vajon melyik a legjobb nagy teljesítményű professzionális turmixgép?

– Nem tudod, hogy milyen turmixgépet vegyél? Bizonytalan vagy az ajánlatok sokaságától? Nem tudod, mik a fő dolgok, amikre odafigyelj egy nagy teljesítményű turmixgép megvásárlásakor? Szükséged van a döntéshozatalban egy turmixgép szakértő segítségére, aki már majdnem az összes gépet, ami a piacon található tesztelte?

– Rendben, akkor olvasd el ezt a cikket nagyon alaposan. Részletes útmutatónkból megtudhatod, hogy milyen szempontokra figyelj mielőtt nagy teljesítményű turmixgépet vásárolnál.

A legfontosabb szabály: ,,Azt kapod, amit kifizetsz!” Téves következtetés az, hogy az olcsóbb turmixgépek beszerzésével pénzt tudsz spórolni. Ezek ugyanis olcsó alkatrészekből készülnek, rosszabbul dolgozzák fel a hozzávalókat, rövidebb a garanciaidejük, kisebb teljesítményűek és rosszabb turmixolási minőséget biztosítanak. Nem hiába mondják, hogy ,,Olcsó húsnak híg a leve” vagy ,,Ki olcsón vásárol, az kétszer vásárol”. Légy tisztában vele, hogy minőséget, szolgáltatást, garanciaidőt, teljesítményt és működési készséget áldozol fel, ha egy olcsó terméket veszel.

Mi nem ajánlott vagy rossz a zöldségturmixok elkészítéséhez? → A Botmixerek!

Egy botmixer egyáltalán nem ajánlott zöldségturmixok elkészítéséhez, mivel túl kevés ereje van és csak előre megfőzött zöldségek összedarabolásához és pürésítéséhez vagy krémlevesek készítéséhez lett tervezve.

Egyszerűbb konyhai turmixgépek

Az olcsóbb turmixgépek 15-40 ezer Ft árkategóriában főleg smoothiek és alap turmixok elkészítésére valók, de ha sok zöld turmixot szeretnél és minél kevesebb zöld „levélmaradványt” akkor a legjobb eredményt nem ezek a készülékek produkálják. Nem igazán a keményebb és összetettebb pl. sárgarépa, fűszerek, káposztafélék, stb. összedarabolására lettek tervezve. Ilyenkor a motorjuk könnyen túlmelegszik és előbb vagy később egy barna színű folyadék fog kifolyni a gépből. Egy pár hónappal később fel is adja a szolgálatot. Ezt már kétszer megtapasztaltam. De ha csak hetente egyszer-kétszer használod gyümölcsturmix és zöldségturmix készítéshez, akkor egy kisebb teljesítményű egyszerűbb turmixgép a hasznodra fog válni és sokkal hosszabb élettartamú is lesz.

Szükséged van-e egy nagy teljesítményű turmixgépre, hogy több vitamint tudj felvenni?

– Röviden, nem. Jelen pillanatban semmiféle tudományos kutatás nem jutott a kezeink közé, ami azt bizonyítaná, hogy egy nagy teljesítményű turmixgép egy egyszerűbb turmixgéphez képest magasabb tápanyagtartalmat nyerne ki az ételekből. Ha mégis magasabb tápanyagtartalmat tudnánk kinyerni vele, akkor az lenne a kérdés, hogy vajon mekkora a különbség a 2 gép között?

– De mindenféleképpen különbséget kell tennünk, hogy a salátát csak rágod vagy turmixolod is. A turmixolás eredménye lehet, hogy bizonyos ételekből sokkal magasabb tápanyagtartalmat nyerünk ki (főként klorofillt).

Egészséges táplálkozás szempontjából nincs szükség nagy teljesítményű turmixgépre. A nagy teljesítményű turmixgépeknek más előnyei vannak, amiket a termék ára tükröz, mint pl. a rövidebb elkészítési idő, egyszerűbb használat, sokkal többféle ételt tudsz vele elkészíteni, hosszabb élettartam és egy jobb ízvilágot is biztosítanak.

Mi a fontos egy jó turmixgépnél?

1. Erős motor.

2. A tartály.

3. A penge.

Erős motor:

A turmixgépeket ne a teljesítményük és a fordulatszámuk alapján hasonlítsd össze! A termék piacra bocsátásakor a gyártók „csalni” szoktak a fordulatszám/perc megadásának növelésével, amit úgy mérnek le, hogy a tartály üres és nincs a gépben semmi, ill. legnagyobb fokozatra van kapcsolva, majd a túlmelegedés és kikapcsolás előtt mérik le az értékeket. Ez a fordulatszám/perc teljesítmény messze eltér a normál teljesítményen működő adatoktól. Fontosabb lenne, ha a gép teljesítményét, a fordulatszám/perc adatokat úgy mérnék le, hogy a tartály a gépen van illetve nem üres.

Sokkal fontosabb paraméter a lóerő melyet sokan eltitkolnak. Ez mutatja meg, hogy ha sok-sok kemény anyag kerül a készülékbe akkor is könnyedén tudja a turmixgép összeaprítani a dolgokat. Az egyik legerősebb lóerővel rendelkező készülék a 3,5 LE-s HappyCall Nagy teljesítményű turmixgép.

 

A tartály és a pengék teszik ki a siker másik részét! Ez az oka annak, hogy a piacon a legtöbbet eladott professzionális nagy teljesítményű turmixgépek tartálya mind négyszögletes. Szabadalmakat alkalmaznak a tartályokkal és a pengékkel kapcsolatban.

A négyszögletű tartály a formája segítségével, segíti a pengék munkáját illetve az étel megfelelő feldarabolását. Ezen kívül a kések vékonyabbak és laposabbak. A kicsit tágabb tartály miatt a kések nagyobb sebességgel tudnak működni.

A pengék nagyobb sebességgel darabolják az összetevőket és a növényi rostokat is nagyobb mennyiségben nyerik ki. Ezért sem segít, vagy csak kevésbe az, hogy hosszabb ideig turmixolunk a kisebb teljesítményű turmixgépek segítségével.

Milyen turmixgépet ajánlunk?

A, Amennyiben csak ritkán turmixolsz zöldség/gyümölcsöket (1-2 hetente) és kisebb árkategóriában is gondolkodsz. Ebben az esetben vegyél magadnak egy egyszerűbb turmixgépet amit te a legjobbnak tartasz. A márkák közötti különbség minimális. A legfontosabb az, hogy rendszeresen igyál zöldség/gyümölcsturmixot és több gyümölcsöt és zöldséget egyél.

B, Sűrűn csinálsz zöldség/gyümölcsturmixokat? (5-7 alkalommal hetente)

Sűrűn akarsz zöldség/gyümölcsturmixokat inni? És/vagy magas rosttartalmú hozzávalókat szeretnél feldogozni, mint pl. gyógynövényeket vagy kelkáposztát? Akkor egy közepes teljesítményű vákuumos turmixgépet javaslunk. Azért fogod imádni a vákuumos turmixgép által készített finom leveket, mert sokkal selymesebbre és finomabbra összeturmixolja a hozzávalókat és közben nincs oxidáció.

Plusz Extra: a turmixolás után a To-Go tartályba átöntve sokkal tovább megőrzik az italok a frissességüket.  Ilyen vákuumos turmixgép a Byzoo Giraffe vagy Ozen turmixgépek.

 

 C, Sűrűn turmixolsz és igazi nagy teljesítményű turmixgépben gondolkozol? (heti 5-7 alkalommal turmixolsz szinte mindent)

Akkor a HappyCall professzionális nagy teljesítményű turmixgépet javasoljuk ami a legjobb eredményt érte el árban és teljesítményben a sokoldalú használathoz alkalmazkodva. Szóval ez azt jelenti, hogy zöldségturmixok, gyümölcsturmixok, pestók és mártások, koktélok (ill. jég darabolása), desszertek és krémek, levesek és szószok, növényi tejek, diópüré és fagylalt elkészítéséhez is erősen ajánlott. Ár értékben az abszolút nyertes turmixgépről van szó!

Ajándékba jár hozzá egy hőmérővel ellátott tömködő is mellyel folyamatosan tudod ellenőrizni az étel hőfokát. Ez nyers vágonoknak nagyon hasznos tud lenni.

De akkor is jól jöhet, ha például a turmixgépben készítenéd el a vasárnapi gombakrémlevest hiszen akár 100 fokos levest is tudsz készíteni 5-8 perc alatt.

Automata programok segítségével egyszerű a használata és a bivalyerős motornak köszönhetően a turmixolás végeredménye mindig kiváló lesz.

A pengék rozsdamentes acélból készültek – Így biztosítva a legjobb minőségű zöldség/gyümölcsturmixokat.

Eredmény:

Legjobb minőség, legjobb turmixgép és kiváló kezelhetőség!

Ugyanolyan elégedettek vagyunk a HappyCall turmixgéppel, mint a legelső nap, amikor először használtuk. Azért döntöttünk e mellett a termék mellett, mert egy jó minőségű gépet akartunk még elfogadható áron és ami az egyik legsokoldalúbb használatra is alkalmas. Leggyakrabban zöldturmixokat, gyümölcsturmixokat, fagylaltot, leveseket, magvakat mandulatejet vagy kesutejet készítünk vele. Ajándékba jár hozzá egy hőmérős tömködő is, így mindig tudod ellenőrizni a keverőtartályban lévő étel/ital hőmérsékletét is!

  • No products in the cart.